Пісочне тістечко з повидлом: Проста і смачна випічка

Пісочне тістечко з повидлом - рецепт приготування Кулінарія

Рецепт з маминої книги рецептів, який вирішила приготувати для моїх рідних. Смак з мого дитинства, який не забуду ніколи. Тістечко готується дуже просто і швидко.

Складові

  • Борошно пшеничне – 550 г
  • Масло вершкове – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 г
  • Оцет 9% – 1 ч. ложка
  • Сода – 0,5 ч. ложка
  • Сіль – щіпка
  • Повидло будь-яке

Рецепт приготування

Вершкове масло кімнатної температури кладемо в глибоку миску.

Додаємо цукор, ванілін і щіпку солі.

Збиваємо міксером до білого стану маси.

Вбиваємо одне яйце і додаємо ще один яєчний жовток.

Продовжуємо збивати, до однорідності.

У чарочку всипаємо соду і наливаємо оцет (гасимо соду оцтом).

Перемішуємо ложкою і додаємо в загальну масу.

Міксер перемикаємо на невелику швидкість.

Частинами додаємо просіяне борошно в масу і перемішуємо міксером.

Коли тісто загусне, перекладаємо на присипаний борошном стіл.

На столі замішуємо м’яке тісто.

Готове тісто збираємо в кулю, кладемо в харчовий пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Посипаємо пергаментний папір борошном, перекладаємо тісто і за допомогою качалки розкачуємо тісто.

Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, товщиною 6-8 мм.

Пласт тіста перекладаємо разом з пергаментом на деко.

Виделкою наколюємо тісто в декількох місцях.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 230 ° C.

Випікаємо корж 10-15 хвилин, до золотистого кольору.

Готовий корж охолоджуємо і ділимо на дві рівні частини.

Обрізаємо краї коржа, вони нам стануть в нагоді при оздобленні тістечка.

Порада: під час обрізки, тісто може кришитися. Не біда, можна збирати тістечко з шматочків коржа.

Перший корж Промазуємо повидлом (у мене повидло з яфин, можна використовувати будь-яке).

Накриваємо шар повидла другим шматком коржа.

Так само, промазуємо другий корж повидлом.

Підрізані краї подрібнюємо (я подрібнила блендером) в крихту.

Цією крихтою посипаємо тістечко зверху рівномірно.

Залишаємо тістечко на просочення (я залишила на годину).

Потім, розрізаємо на порції і подаємо до столу. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь