Пишні пончики з яблуком за рецептом моєї бабусі, а вона вже точно знає в цьому толк!

Кулінарія

Не встигають навіть охолонути! Дуже смачно!

Складові:

  • яблуко – 1 велика
  • сир – 100 г
  • сметана – 100 г
  • кефір – 100 г
  • яйце – 1 велика
  • мука – 350 г
  • цукор – 3 ст.л.
  • розпушувач – 2 ч.л. з горою
  • ром – 2 ст.л.
  • рослинна олія – 2 ст.л.
  • цедра лимона – 1/2 ч.л.
  • сіль – щіпка
  • кориця – 1/3 ч.л.
  • пару крапель ванільної есенсії
  • рослинна олія для смаження
  • цукрова пудра для подачі

Приготування: 

Очищене яблуко натираємо на тертці.

Змішуємо сир, сметану і кефір. Додаємо туди все інше, крім борошна і розпушувача, знову перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Має вийти липке, не особливо густе тісто.

Викладаємо за допомогою 2 чайних ложок маленькі пончики в велику кількість розігрітої олії в сковороді.

Смажимо пончики на вогні менше середнього по 2-3 хвилини з кожного боку.

Дістаємо готові пончики на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Подаємо посипавши цукровою пудрою.

Оцените статью
Добавить комментарий