Пишні, як пух: моментальні пиріжки. НЕ очікую, коли підніметься тісто, відразу готую!

Кулінарія

Таке моментальне тісто виходить дуже м’яким і повітряним, воно прекрасно підходить для будь-якої начинки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла і кип’яток по 250 мл;
  • борошно, близько 550 г і + 200 г;
  • дріжджі живі – 50 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль за смаком;
  • олія соняшникова – 35 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • цибуля зелена, добрий пучок;
  • кріп;
  • яйця варені – 5 шт;
  • сіль і перець за смаком.

Процес приготування пиріжків

Яйця дрібно січемо, зелень цибулі дрібно ріжемо, змішуємо і солимо, перчимо до смаку.

У теплій воді розводимо цукор і сіль, потім додаємо олію і дріжджі. Всю масу добре перемішуємо до розчинення дріжджів.

Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу, потім вливаємо кип’яток і швидко все вимішуємо.

На стіл висипаємо 200 г борошна, викладаємо тісто і добре його вимішуємо.

Ділимо тісто на порційні шматочки, кожен розкачуємо в коржик, в середину викладаємо начинку, защипуємо краї.

Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін на невеликому вогні до золотистості.

Порада: начинка для таких пиріжків може бути і з густого варення – тільки дуже добре защипуйте краї і у вас вийдуть пишні пампушки з варенням. Також підходять і будь-які інші види начинки.

Оцените статью
Добавить комментарий