Пиріжки з малиною! Дуже легкий рецепт!

Кулінарія
Тісто:
  • 250г теплого молока
  • 20г свіжих або 7г сухих дріжджів
  • 0,5ч. л солі
  • 100г цукру
  • 1 яйце + 1 білок
  • ванілін
  • 50г масла вершкового
  • 500-550г муки
  • 20г олії
  • Начинка(ягоди, джем або повидло)
  • Для змащування пиріжків: 1 жовток+1 ст л молока, та 15г вершкового масла ( змастити вже випечені пиріжки)

Змішуємо всі інгредієнти для тіста, крім олії. Замішаємо дуже м’яке тісто, вливаємо олію та місим тісто 7-8хвилин. Тісто буде дуже ніжне та не буде прилипати до рук. Округлюємо його, ставимо в тепле місце та дамо тісту піднятись в 2,5 рази. В мене на це пішло 40хвилин.

Коли тісто піднялось, викладаємо його на силіконовий коврик, розділяємо на 18-20комочків. Округлюємо кожен шматочок, розкатуємо, кладем по середині начинку. В мене малина+1ч л цукру в кожен пиріжок. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Дамо 15 хвилин пиріжкам «підійти», змащуємо (жовтком+1 ст л молока). Випікати 15 хвилин в духовій шафі, розігрітою до 180градусів на режим підігрів знизу та зверху без конвенції. Випечені пиріжки змастити вершковим маслом.

Пиріжки з малиною! Дуже легкий рецепт!

Від себе добавлю, це тісто моє найулюбленіше. Поки воно «підходить» я встигаю помити зайвий посуд , не треба багато клопоту. Але малинки я поклала занадто багато і вона пустила сік. Якщо готуєте з ягодою, на начинку кладіть 1/3 ч. л крохмалю кукурудзяного.

Автор: Marina Skurskaja

Оцените статью
Добавить комментарий