Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

Кулінарія

Таке тісто готується дуже швидко – максимум 10 хвилин. З нього виходять дуже смачні домашні пиріжки, у яких хрустка скоринка, рум’яний і апетитний вигляд.

З тістом працювати одне задоволення, навіть скалка для його розкачування не потрібна – спокійно розтягується руками. Також пиріжки на цьому тісті не вбирають олію, не розвалюються і не бризкають в процесі смаження.

Які інгредієнти потрібні для начинки:

  • Дві цибулини;
  • 500 г картопляного пюре;
  • Сіль, зелень, чорний перець в залежності від смаку.

Які інгредієнти потрібні для тіста:

  • Два яйця;
  • 180-200 г домашнього сиру;
  • Одна ч. л. пекарського порошку;
  • Одна стол. ложка олії соняшникової;
  • 300 г борошна;
  • Одна чайна ложка солі.

Як приготувати пиріжки

Часто буває, що картопляне пюре, приготоване на вечерю, залишається. На наступний день воно не особливо смачне, тому його можна використовувати в якості начинки для пиріжків.

Цибулю дрібненько наріжте, посмажте на олії і змішайте з готовим пюре. Поперчіть, посоліть за своїм смаком і перемішайте. Ще можете додати яку-небудь зелень якщо хочете. З начинкою розібралися.

Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

Тепер займемося тістом, яке готувати одне задоволення, адже це дуже швидко і просто.

Візьміть глибокий посуд і покладіть в нього сир. Вбийте яйця і перемішайте за допомогою вилки.

Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

Всипте сіль, влийте олію і ще раз перемішайте.

Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

З’єднайте борошно з пекарським порошком, просійте і додайте в основу. Вимісіть м’яке і злегка липке тісто. Складіть в пакет і залиште на 5-10 хвилин, але можна цього не робити.

Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

Сформуйте пиріжки, яких маємо отримати 11-13 штук. Посмажте їх на великій кількості олії на вогні сильної інтенсивності. Подавайте в гарячому вигляді.

Пиріжки на моєму фірмовому тісті «10 хвилинки»: без дріжджів і жирних бризок

Нехай така їжа не особливо корисна і калорійна, але іноді можна собі дозволити! Адже це дуже смачно!

Оцените статью
Добавить комментарий