Пиріг Зебра виходить м’яким, пористим, ніжним, повітряним і неймовірно красивим.
Інгредієнти
- 3 склянки борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 200 гр. вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 ¼ склянки молока
- 4 яйця
- 3 ст. л. какао
Отже, в суху ємність висипаємо просіяне борошно.
Додаємо розпушувач і віночком все перемішуємо.
В окрему ємність викладаємо розм’якшене вершкове масло
і висипаємо цукор, щоб гарненько збити міксером на середніх оборотах. Поступово по одному додаємо яйця, не перестаючи збивати.
Тепер додаємо борошняну суміш, теж по чуть – чуть.
Насправді, у нас повинна вийти однорідна маса. В кінці виливаємо молоко і знову добре збиваємо міксером. До речі, тісто має бути як дуже густа сметана.
У піалу висипаємо какао – порошок і цукор, додаємо трохи молока і ложечкою акуратно перемішуємо до утворення густої шоколадної пасти.
Розділимо тепер тісто, додамо пару ложок в шоколадну пасту і гарненько перемішуємо до однорідного стану.
Насправді, у нас повинно вийти шоколадне ароматне тісто, дуже ніжної і в’язкої текстури без грудочок. До речі, форму для запікання змащуємо вершковим маслом. І тепер в центр форми по одній ложці викладаємо тісто чергуючи, спочатку біле, потім шоколадне.
Це буде не тільки смачно, але і дуже красиво. Відправляємо наш пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Потім дістаємо, даємо трохи охолонути і кличемо всіх до чаю.
Насправді, пиріг ЗЕБРА відносять до простої швидкої випічки, однак виглядає він дуже святково. Дуже рекомендую приготувати. Всім смачного.