Пиріг ЗЕБРА – це пікантний десерт з привабливою текстурою

Кулінарія

Пиріг Зебра виходить м’яким, пористим, ніжним, повітряним і неймовірно красивим.

Інгредієнти

  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 200 гр. вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 ¼ склянки молока
  • 4 яйця
  • 3 ст. л. какао

Отже, в суху ємність висипаємо просіяне борошно.

Додаємо розпушувач і віночком все перемішуємо.

В окрему ємність викладаємо розм’якшене вершкове масло

і висипаємо цукор, щоб гарненько збити міксером на середніх оборотах. Поступово по одному додаємо яйця, не перестаючи збивати.

Тепер додаємо борошняну суміш, теж по чуть – чуть.

Насправді, у нас повинна вийти однорідна маса. В кінці виливаємо молоко і знову добре збиваємо міксером. До речі, тісто має бути як дуже густа сметана.

У піалу висипаємо какао – порошок і цукор, додаємо трохи молока і ложечкою акуратно перемішуємо до утворення густої шоколадної пасти.

Розділимо тепер тісто, додамо пару ложок в шоколадну пасту і гарненько перемішуємо до однорідного стану.

Насправді, у нас повинно вийти шоколадне ароматне тісто, дуже ніжної і в’язкої текстури без грудочок. До речі, форму для запікання змащуємо вершковим маслом. І тепер в центр форми по одній ложці викладаємо тісто чергуючи, спочатку біле, потім шоколадне.

Це буде не тільки смачно, але і дуже красиво. Відправляємо наш пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.

Потім дістаємо, даємо трохи охолонути і кличемо всіх до чаю.

Насправді, пиріг ЗЕБРА відносять до простої швидкої випічки, однак виглядає він дуже святково. Дуже рекомендую приготувати. Всім смачного.

Оцените статью
Добавить комментарий