Перестала готувати голубці на плиті, після того як дізналася, що є інший метод приготування

Кулінарія

Прекрасне сімейна страва для ситного обіду або вечері.

Цим рецептом зі мною поділилася свекруха. Завдяки такому методу приготування, голубці виходять соковитими і ніжними.

Інгредієнти:

  • 1 качан свіжої капусти;
  • 2 цибулини;
  • 500 гр. фаршу з індички;
  • 1/2 склянки рису;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 2 склянки курячого бульйону або овочевого відвару;
  • сіль, чорний перець мелений – за смаком.

Для соусу:

  • 1 банка помідорів у власному соку;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 гілочка чебрецю;
  • цукор, саль, чорний перець мелений – за смаком.

Рис відварити до напівготовності в підсоленій воді, відкинути на сито.

Цибулю нашаткувати дрібними кубиками і обсмажити на вершковому маслі 1-2 хвилини.

Додати фарш і смажити на слабкому вогні до повного випаровування рідини.

Викласти рис, за смаком посолити, поперчити і добре перемішати.

Для соусу цибулю і часник нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії 2-3 хвилини, посипати перцем чилі і смажити ще 1 хвилину.

З помідорів зняти шкірку, м’якоть нарізати і додати в сковороду разом із заливкою.

Потушкувати на середньому вогні 2-3 хвилини.

Потім подрібнити занурювальним блендером до однорідності, за смаком додати цукор, сіль і перець.

Проварити на слабкому вогні ще 1-2 хвилини. Додати листочки з однією гілочкою чебрецю (або 4 чайної ложки сушеного), перемішати і проварити ще 1-2 хвилини.

З капустини вирізати качан, розібрати на окремі листки.

Бланшувати листя порціями в киплячій підсоленій воді по 2-3 хвилини. Шумівкою перекласти в друшляк, дати охолонути.

На листя капусти викласти начинку, протилежні кінці загнути на начинку і згорнути в рулети.

Перекласти в змащену олією форму і залити бульйоном (бульйон за смаком посолити і приправити перцем), покривши голубці на 2-3 см.

Накрити кришкою і помістити в нагріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Після нагрівання зменшити до 160 градусів і млоїти ще 40-60 хвилин.

При подачі полити підготовленим соусом і прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Оцените статью
Добавить комментарий