Печиво домашнє «Хвилинка» на молоці: рецепт, перевірений роками

Печиво домашнє «Хвилинка» - рецепт приготування Кулінарія

Чудове печиво домашнє «Хвилинка». Його назва не дарма придумано, адже рецепт і справді швидкий і простий.

Печиво домашнє вимагає наступних інгредієнтів:

  • Борошно – 400 (чотириста) грам
  • Розпушувач – 2 (дві) ч. ложки
  • Масло (вершкове) – 100 (сто) грам
  • Цукор (пісочний) – 2/3 склянки
  • Яйця – 1 (одна) штука
  • Цукор (ванільний) – 1 (одна) год. Ложка
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Молоко – 100 (сто) мл
  • Сіль – щіпка

Печиво домашнє: інструкція по приготуванню

Вершкове масло розм’якшуємо (я зазвичай роблю це за допомогою водяної бані), додаємо цукор і гарненько перемішуємо.

Додаємо щіпку солі з яйцем, потім молоко і ванільний цукор. Перемішуємо до однорідної маси.

Частинами додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м’яким і злегка липким.

Трохи припудривши борошном стіл, розкатуємо тісто в пласт. Товщина шару повинна бути один сантиметр.

Стаканом звичайним (я використовую гранований, з дитинства) вирізаємо заготовки для печива і викладаємо на деко. Деко я застеляю папером для випічки.

Випікаємо в розігрітій печі до 180 градусів, хвилин двадцять.

А перш, ніж подавати його до столу, за бажанням можете посипати цукровою пудрою. Як на мене так смачніше. Приємного вам апетиту!

Джерело

Оцените статью
Добавить комментарий