Печу для внуків! Пиріжки на заварному тісті

Кулінарія

Пиріжки з заварного тіста дуже м’які і смачні, довго не черствіють. На другий, і на третій день ще хороші.

Продукти:

  • 3 склянки +3 ст. ложки борошна гіркою,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки олії,
  • дріжджі 11 г (пакетик)
  • начинка для пиріжків

Як приготувати пиріжки на заварному тісті:

У миску кладемо 3 ст. ложки борошна, цукор, сіль і масло.

Швидко вводимо склянку окропу і все розмішуємо вінчиком.

Якщо будуть дрібні грудки, не страшно, при подальшому замішуванні вони розійдуться.

Окремо в половині склянки теплої води розмішуємо пачку (11 г) дріжджів, додаємо до остиглого тіста.

Туди ж кладемо 2 жовтки. Розмішуємо.

І всипаємо поступово 3 склянки просіяного борошна. Добре вимішуємо тісто.

Потім продовжуємо вимішувати на столі, насипавши на нього борошно, поки тісто не стане відлипати від рук.

Оцените статью
Добавить комментарий