Оселедець під шубою: секрети приготування. Як легко прикрасити салат

Оселедець під шубою - детальний рецепт Кулінарія

Один з найулюбленіших салатів – це “оселедець під шубою”.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • філе оселедця – 3 шт;
  • картопля відварна – 1 шт;
  • морква відварна – 1 шт;
  • буряк відварений – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • майонез;
  • яйця – 2 шт;
  • для декору зелень і зелена цибуля.

Процес приготування

Щоб салат був більш пікантним, цибулю кубиками маринуємо в 1 склянці води з 1 ст.л цукру і 4 ст.л оцту.

Для м’якого і приємного смаку, відварюють картоплю в воді з 2 ст.л оцту.

Перший шар на тарілці – варена картопля, тремо на грубій терці, робимо сіточку з майонезу.

Посипаємо зеленою цибулею.

Другий шар – тонкі пластинки оселедця або поріжте кубиками.

Третій шар – маринована цибуля.

Четвертий шар – натерта на грубій тертці морква і робимо шар майонезу.

П’ятий шар – буряк, натертий на грубій тертці, майонез.

Прикрашаємо тертим яйцем, зеленою цибулею, морквою і буряком – робимо смужки по всій поверхні салату: жовтий з жовтка, буряковий, зелений із зеленої цибулі, білий з білка і т.д.

Оселедець під шубою: секрети приготування. Як легко прикрасити салат

Rate article
Залишити відповідь