Оселедець під шубою вже набридла, на Новий рік одягну в шубу курку: рецепт нового салату

Статті

Без олів’є, вінегрету і оселедця під шубою у мене не обходиться жодне святкування Нового року. Але оселедець під шубкою мені вже встиг набриднути, тим більше, що готувати такий салат дуже непросто через тривалого процесу витягування кісток з риби. Тому на наступний Новий рік я одягну в шубку курочку, адже такий салат я вже встигла спробувати у моєї подруги і отримала від його поїдання невимовне задоволення, так що тепер мені не терпиться приготувати цю смакоту самій.

Рецепт багатошарового салату “Курка під шубою”

Щоб приготувати це апетитне блюдо, нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • 350 грам буряка;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 250 грам курячого філе;
  • 200 грам майонезу;
  • пара зубчиків часнику;
  • перець та сіль за смаком;
  • соняшникова олія без запаху.

І в першу чергу відварюємо яйця та буряк, натираємо яйця і сир на дрібній тертці, а буряк – на середній.

Далі в майонез додаємо подрібнений часник і перемішуємо соус.

Куряче філе розрізаємо навпіл, натираємо обидва шматочка сіллю та перцем і обсмажуємо м’ясо на сковороді з олією до готовності, після чого нарізаємо його кубиками, як курочка охолоне.

Далі беремо роз’ємну форму і змащуємо її майонезом на дні.

Потім кладемо перший шар з сиру, який тут же розрівнюємо, а потім змащуємо майонезним соусом, видавлюючи його з кондитерського мішка. Другим шаром йде куряче філе, яке знову змащуємо майонезом.

Третім шаром підуть яйця, які можна трохи посолити, а потім так само змастити соусом.

Останнім шаром йде буряк, який розрівнюється, після чого бічну частину форми можна зняти, і залишиться лише прикрасити салат майонезом.

А потім на пару годинок можна відправити страву в холодильник, щоб потім ставити його на новорічний стіл.

Оцените статью
Добавить комментарий