Новий салат на свято «Серцеїдка»: 5 хвилин і тарілка порожня!

Кулінарія

Корінь селери дуже корисний. У ньому містяться необхідні організму вітаміни і мікроелементи. Навіть після термічної обробки селера зберігає більшу їх частину. А ще він досить низькокалорійний. Ось чому для приготування салатів цей коренеплід – справжня знахідка. Я часто використовую корінь на кухні, але моїм фаворитом залишається салат «Серцеїдка».

У кореня селери дуже ніжний смак і приємний сильний аромат. Після смаження запах стане менш помітним, що дозволить овочу гармонійно доповнити інші інгредієнти. Салат з квасолею та селерою цілком може стати улюбленою стравою для тих, хто шукає чогось нового.

Складові

  • Корінь селери – 550 г
  • Консервована квасоля – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 70 г
  • Кріп – 50 г
  • Петрушка – 50 г
  • Йогурт – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Наріжте соломкою селеру і цибулю. Розтопіть вершкове масло на сковороді і обсмажте до м’якості на сильному вогні спочатку селеру, а потім додайте цибулю. Доведіть до готовності, постійно помішуючи. Посоліть і поперчіть.

Новий салат на свято «Серцеїдка»: 5 хвилин і тарілка порожня!

Перекладіть обсмажені овочі в глибоку миску, додайте квасолю, попередньо зливши з неї рідину.

Новий салат на свято «Серцеїдка»: 5 хвилин і тарілка порожня!

Наріжте зелень, а горіхи злегка подрібніть в блендері. Додайте в миску.

Новий салат на свято «Серцеїдка»: 5 хвилин і тарілка порожня!

Заправте салат йогуртом і добре перемішайте. Дайте настоятися 15 хвилин і можете подавати.

Новий салат на свято «Серцеїдка»: 5 хвилин і тарілка порожня!

Салат виходить дуже ситним і легким. Його можна поставити на святковий стіл, а можна приготувати на вечерю. Спробувавши раз, вже не зможете забути ніжний смак спокусливого квасоляного салату.

Оцените статью
Добавить комментарий