Ніжний торт без випічки – простий рецепт приготування

Ніжний торт без випічки - рецепт приготування Кулінарія

Смачний і ніжний торт, який готується на швидку руку. Продукти найпростіші. Тортик, справжня насолода.

Продукти

  • Печиво крекер (у мене солоні «рибки») – 400 г
  • Вода питна – 200 мл
  • Желатин – 2-3 ст. ложки
  • Сметана 20% – 500-600 г
  • Цукор – 250 г
  • Какао-порошок для посипання

Рецепт приготування

Спочатку заливаємо желатин водою і залишаємо, щоб набряк.

У глибоку ємність кладемо сметану.

Всипаємо цукор і силіконовою лопатою розтираємо разом зі сметаною.

Желатин набряк, розтопити його на водяній бані (не кип’ятити!).

Розтоплений желатин вливаємо в сметанну масу.

Все добре перемішуємо.

Додаємо в цю масу печиво (у мене солоні «рибки»).

Перемішуємо печиво з желатиновою масою і відставляємо в сторону на пару хвилин.

В цей час, застеляємо харчовою плівкою форму для запікання (у мене скляна, прямокутна форма).

Плівка потрібна, щоб торт було легше виймати потім з форми.

Викладаємо масу з печивом в форму і розрівнюємо по поверхні.

Далі, накриваємо харчовою плівкою (або пакетом) і відправляємо в холодильник на 40-50 хвилин.

За цей час маса в формі застигає.

Дістаємо форму з холодильника, знімаємо верхню плівку.

Накриваємо зверху дощечкою і перевертаємо форму.

Звільняємо застиглу масу від форми і плівки.

Посипаємо торт зверху какао-порошком (або можна прикрасити за своїм смаком).

Все, наш смачний і ніжний торт без випічки готовий.

Можна подати до столу. Всім смачного!

Rate article
Залишити відповідь