Ніжний торт Баунті без випічки і без желатину

Ніжний торт Баунті - рецепт приготування Кулінарія

Дуже смачний і ніжний торт Баунті, який готується без духовки. Желатин теж не використовується. Рецепт простий і швидкий, можна сказати, на швидку руку.

Інгредієнти

Крем

  • Цукор – 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. ложки
  • Молоко – 500 мл
  • Вершкове масло – 180 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир вершковий – 300 г
  • Кокосова стружка – 150 г

Корж

  • Шоколадне печиво – 300-350 г
  • Вершкове масло – 60 г

Заливка

  • Темний шоколад – 100 г
  • Олія – 1 ст. ложка
  • Молоко – 50 мл

Рецепт приготування

Спочатку готуємо крем.

У сотейник вбиваємо яйця, всипаємо цукор і кукурудзяний крохмаль.

Віночком перемішуємо і вливаємо молоко.

Ставимо на плиту і на повільному вогні, постійно перемішуючи, нагріваємо до кипіння.

Відключаємо плиту і ще перемішуємо хвилину.

Поки крем гарячий, частинами кладемо кокосову стружку і перемішуємо.

Остуджуємо крем до кімнатної температури.

Поки остигає крем, приготуємо корж.

Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту (я використовувала блендер, можна подрібнити качалкою).

У крихту з печива вливаємо розтоплене вершкове масло.

Все перемішуємо кулінарною лопаткою, до однорідного стану.

На блюдце ставимо кільце від роз’ємної форми для випічки (діаметр моєї форми 24 см).

Зсередини кільце змащуємо рослинною олією і приліплюємо пергаментний папір.

Дно (мисочки) теж змащуємо рослинною олією і всипаємо крихту.

Крихту розподіляємо по формі, утрамбовуємо злегка і формуємо невеликі бортики.

Відправляємо форму в морозильник на 30 хвилин.

Поки корж остигає, продовжуємо готувати крем.

У глибоку миску кладемо вершкове масло і збиваємо міксером.

Частинами додаємо заварний крем і продовжуємо збивати.

Потім, так само, частинами додаємо вершковий сир (можна домашній сир, Маскарпоне, Рікотта і т. д.), Збиваємо до однорідності.

Наш крем готовий, за структурою вийшов густий.

З холодильника дістаємо корж у формі.

Зверху коржа викладаємо весь крем і рівномірно розподіляємо по формі.

Ставимо форму в морозилку на 30 хвилин.

За цей час готуємо шоколадну заливку.

У гаряче молоко додаємо шматочки шоколаду і перемішуємо, до розчинення.

Потім, додаємо рослинну олію (бажано, без запаху) і перемішуємо до однорідності.

Дістаємо з холодильника торт і заливаємо всю поверхню шоколадною заливкою.

Знову відправляємо торт в холодильник на кілька годин. Бажано, на ніч.

Після, знімаємо форму і подаємо на стіл. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь