Складові:
- молоко – 250 мл
- вершкове масло – 200 гр
- цукор – 100 гр
- борошно – 2,5 ст.л.
- щіпка ваніліну
Приготування
Всипаємо борошно в миску, заливаємо 3-4 ст.л. холодного молока і ретельно розмішуємо до однорідності.
Решту молока вливаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
Коли закипить, зменшуємо вогонь і вливаємо тонкою цівкою борошняну суміш в кипляче молоко, постійно помішуючи.
Варимо молочний крем до легкого загустіння приблизно хвилину на середньому вогні, постійно помішуючи. В кінці додаємо ванілін.
Знімаємо з вогню і залишаємо, накривши кришкою на 30-40 хвилин.
Збиваємо вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності і не припиняючи збивати, додаємо по ложці молочний заварний крем (кімнатної температури).
Вдалою випічки!