Ніжний бісквітний рулет з абрикосовим джемом

Бісквітний рулет з абрикосовим джемом - рецепт приготування Кулінарія

Рулет простий і дуже смачний, пишний. Завжди чудово виходить. Начинки можуть бути завжди різні.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 120 г
  • Цукор – 150 г
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки
  • Сіль – 1/4 ч. ложки
  • Яйця – 6 шт.
  • Вода – 25 мл
  • Абрикосовий джем – 200 г

Рецепт приготування

Розбиваємо яйця і відділяємо білки від жовтків. Білки кладемо в глибоку миску.

І за допомогою міксера, збиваємо на високій швидкості, до піни. Під час збивання всипаємо сіль. Продовжуємо збивання і порціями додаємо 100 г цукру. Все збиваємо, до появи у білкової маси.

Далі, в іншій мисці, збиваємо жовтки з додавання ванільного цукру і 50 г звичайного цукру.

Коли жовткова маса побіліє, вливаємо воду і збиваємо все разом, до однорідності.

Потім, половину збитих білків додаємо в жовткову масу і ніжно перемішуємо, знизу вгору, за годинниковою стрілкою.

Коли маса стає однорідною, в борошно додаємо розпушувач і просіваємо в яєчну масу.

Ніжно і акуратно перемішуємо до однорідної маси.

У масу вливаємо олію (бажано, без запаху), акуратно перемішуємо.

Після, додаємо решту білкової маси, перемішуємо так само, не поспішаючи, до однорідності.

Духовку розігрівайте заздалегідь, так як, тісто готується дуже швидко.

Тісто потрібно, як можна швидше відправити випікатися, щоб воно не втратило повітряну структуру.

Тісто готове, деко застеляємо пергаментним папером (якщо не впевнені в якості паперу, то змастіть її рослинною олією).

Виливаємо тісто на деко і вирівнюємо по всій поверхні.

Випікаємо бісквіт при 180 ° C, 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Гарячий бісквіт перевертаємо на рушник і акуратно знімаємо папір.

Якщо папір прилип, злегка змочуємо водою.

Поверхню бісквіта змащуємо абрикосовим джемом і використовуючи рушник, звертаємо бісквіт в рулет.

Загортати рулет в рушник, потрібно щільно. І класти остигати, потрібно швом вниз.

Після охолодження розгортаємо рушник, дістаємо рулет.

За бажанням, посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.

Рулет вийшов м’яким, пишним і дуже смачним. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь