Ніжний тортик з апельсином-смакота до чаю

Кулінарія

Такий тортик ідеально підійде для вечірнього чаювання.

Його можна приготувати на вихідних і порадувати близьких смачним десертом.

Тортик неймовірно простий в приготуванні, але при цьому дуже і дуже смачний.

Основа у нього з пісочного тіста, а начинка ніжна, повітряна і буквально тане в роті.

Необхідні продукти

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 150 грам вершкового масла
  • 4 курячих яйця
  • 50 грам цукрової пудри
  • 200 грам цукру
  • 2 апельсина
  • 80 грам вершкового масла
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 1 склянка рису або квасолі

Починаємо приготування

Форму для випічки промазуємо маслом, а дно застилає пергаментним папером.

У миску насипаємо пшеничне борошно і натираємо в неї вершкове масло, туди ж всипаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо апельсинову цедру і вливаємо сік половини апельсина. Все перемішуємо і викладаємо борошняну основу в форму. Утрамбовуємо її руками, щоб сформувати рівне дно і бортики.

Беремо шматочок паперу для випічки більшого діаметру і кладемо зверху на тісто. Зверху висипаємо склянку рису або квасолі.

Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 12 хвилин.

У яєць відділяємо білки від жовтків. Видавлюємо сік, що залишився з апельсина і виливаємо в кухлик. Туди ж кладемо цукор (100 г) і жовтки, все перемішуємо і додаємо вершкове масло. Ковшик ставимо на плиту і нагріваємо до тих пір, поки олія не розтопиться.

Потім додаємо в масу крохмаль і перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи, і проварюємо 1 хвилину. Отриману масу перетираємо через сито.

Збиваємо білки з цукром, що залишився до пишних піків.

Готову основу дістаємо з духовки, прибираємо рис і викладаємо апельсинову масу, розрівнюємо і зверху викладаємо масу з білків. Знову добре розрівнюємо і ставимо в духовку на 10-12 хвилин.

Готовий десерт охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий