Незвичайно смачний віденський яблучний штрудель

Яблучний штрудель - рецепт приготування Кулінарія

Хрусткий і повітряний яблучний штрудель, а начинка – ароматна і соковита.

Складові:

  • борошно;
  • тепла вода – 1 стакан;
  • сіль – щіпка;
  • оцет – 20 гр;
  • рослинна олія – 30 г.

Для начинки:

  • зелені яблука;
  • сухарі паніровочні;
  • вершкове масло – 50-70 г .;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • 1 лимон;
  • родзинки;
  • кориця.

Приготування

Насипаємо борошно гіркою (2-3 склянки). Виливаємо воду, солимо і додаємо оцет і трошки будь-якої рослинної олії. Перемішаємо і поступово додаємо борошно, вимішуємо тісто до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.

Змащуємо тісто рослинною олією і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо відпочити в теплому місці.

Для начинки: замочуємо родзинки гарячою водою. Обсмажуємо сухарі на вершковому маслі.

Змішуємо порізані яблука з соком лимона, цукром і корицею. Додаємо родзинки і сухарі, перемішуємо.

Розкачуємо тонко тісто, як можна тонше. Змащуємо його соняшниковою олією.

А тепер беремо в руки і розтягуємо його намагаючись не порвати. Чим тонше тісто, тим більш хрустким і смачним виходить штрудель.

Викладаємо на тісто начинку і акуратно згортаємо його рулетом (виходить два рулети).

Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Зверху поливаємо топленим вершковим маслом.

Випікаємо при 180 С близько 30 хвилин до легкої рум’яності.

Готові штруделі присипаємо цукровою пудрою і нарізаємо по діагоналі.

Rate article
Залишити відповідь