Неперевершений рецепт домашнього зефіру

Домашній зефір - рецепт приготування Кулінарія

Складові

  • цукор – 4 склянки;
  • лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • желатин – 2 столові ложки;
  • харчова сода – половина чайної ложки.

Рецепт приготування зефіру

Желатин заливаємо теплою водою (0,5 стакан) і чекаємо, поки він набубнявіє.

У ємність наливаємо склянку води, висипаємо цукор, ставимо на вогонь, постійно помішуючи.

Через три хвилини після закипання заливаємо замочений желатин.

Ємність знімаємо з вогню і мішаємо отриману масу, желатин повинен повністю розчинитися.

Отриману масу слід трохи охолодити, потім збиваємо її міксером приблизно 5 хвилин.

Робимо перерву 5 хвилин. Далі знову збиваємо ще 5 хвилин.

В отриману масу додаємо харчову соду і лимонну кислоту і продовжуємо збивати віночком приблизно ще 10 хвилин.

Даємо збитій масі постояти 20 хвилин, щоб вона збільшилася в об’ємі в два рази.

Змочуємо водою пластикові підноси або обробні дошки, і столовою ложкою або фігурною насадкою викладаємо зефірну масу.

Даємо повністю охолонути.

Знімаємо остиглий зефір плоским столовим ножем.

Склеюємо вручну половинки.

Домашній зефір готовий! Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий