Неймовірно смачна солянка. Простий рецепт смачної першої страви

Кулінарія

Солянка – дуже смачна перша страва. За цим рецептом солянка виходить неймовірно смачною – густа, навариста, максимально насичена смаками всіх інгредієнтів. Така солянка точно буде до смаку всім.

Дуже рекомендую спробувати – це дуже смачно!

Кількість інгредієнтів розраховано на 2,5 л води. Залежно від бажаної густоти солянки, води може знадобитися більше, тому в процесі приготування можна додати ще.

Необхідні продукти:

  • 350 г яловичини
  • 500 г копченостей (5-6 видів, наприклад, сервелат, мисливські ковбаски, копчена грудинка, балик, салямі, копчені реберця)
  • 75 г цибулі
  • 75 г моркви
  • 100 г солоних огірків
  • 100 г огіркового розсолу
  • 75 г томатної пасти
  • 15 г каперсів
  • 1 шт. лаврового листа
  • сіль, перець за смаком
  • соняшникова олія для смаження
  • лимон для подачі
  • маслини без кісточок для подачі

Покроковий процес приготування:

1. М’ясо залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. В процесі закипання буде утворюватися пінка, її необхідно знімати.

2. Після закипання води, зменшити вогонь до середнього. Накрити кришкою і так варити 1 годину.

3. Поки відварюється м’ясо, цибулю нарізати на невеликі кубики.

4. На середній терці натерти моркву.

5. Копченості нарізати на невеликі шматочки.

6. Солоні огірки нарізати на невеликі кубики.

7. Відварене м’ясо вийняти і трохи охолодити.

8. На олії обсмажити копченості. Сильно не зажарювати.

9. Відварене м’ясо нарізати на невеликі шматочки.

10. Обсмажити на олії цибулю до м’якості.

11. Додати моркву. Перемішати. Обсмажити так ще 5 хвилин.

12. Додати солоні огірки. Обсмажити все разом ще пару хвилин.

13. Додати томатну пасту, добре перемішати. Якщо томатна паста густа, то додати трохи води. Протушкувати так все ще 5-7 хвилин.

14. У киплячий бульйон додати копченості та нарізане м’ясо. Варити 5 хвилин.

15. Додати зажарку і каперси.

16. Додати огірковий розсіл. Варити 10 хвилин.

17. Додати лавровий лист, перець. Спробувати на смак і якщо необхідно додати сіль за смаком.

18. Вимкнути вогонь. Накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин, після чого лавровий лист дістати.

19. Солянка готова. При подачі додати нарізані кільцями маслини і кружечок лимона, додатково можна посипати зеленню петрушки. Також можна додати ложечку сметани або подати її окремо.

Оцените статью
Добавить комментарий