Не суфле, а млинці! Як японці готують цю красу на простій сковорідці

Кулінарія

Простими млинцями вже давно нікого не здивуєш, а ось цим японським варіантом цілком

Інгредієнти:

  • Борошно – 125 г;
  • Яєчний білок – 3 шт .;
  • Кефір – 150 г;
  • Жовток – 1 шт .;
  • Цукор – 1/2 ст. л .;
  • Лимонний сік – 1/2 ч. л .;
  • Сода -1/4 ч. л .;
  • Вода – 1/4 ст. л .;
  • Вершкове масло (топлене) – 2 ст. л .;
  • Цедра чверті лимона;
  • Дрібка солі.

Приготування:

Кефір збиваємо з яєчним жовтком і додаємо вершкове масло, а також цедру. Перемішуємо.

В окремій мисці змішуємо борошно, соду і трохи розпушувача.

Акуратно вводимо сухі інгредієнти в рідку суміш і розмішуємо, щоб не було грудочок.

У чистій мисці збиваємо жовтки з лимонним соком.

Починаємо вводити цукор по одній ложці і збиваємо до стійких піків.

Вводимо білки в тісто і акуратно розмішуємо все лопаткою.

Тісто має бути пишним і повітряним.

Ложкою викладаємо тісто на сковорідку і смажимо з обох сторін на повільному вогні.

Краще накривати кришкою.

Оцените статью
Добавить комментарий