Насипний яблучний пиріг: дуже просто і смачно

Насипний яблучний пиріг - рецепт приготування Кулінарія

Робиться насипний яблучний пиріг дуже швидко, виходить дуже смачно. Рецепт, простіше нікуди. Вам сподобається, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 стакан
  • Розпушувач – 1,5 ч. ложки
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Яблуко – 4-5 шт.
  • Масло вершкове – 150 г
  • Кориця мелена – на смак

Рецепт приготування яблучного пирога

Змішуємо сухі інгредієнти. У миску додаємо борошно, манку і цукор.

Далі додаємо розпушувач, ванілін і щіпку солі. Все перемішуємо до однорідного стану.

Яблука очищаємо і натираємо на грубій терці. Яблука беріть зелені, міцні, кисло-солодких сортів.

Форму змащуємо вершковим маслом (форма у мене роз’ємна, діаметром 21 см).

У форму насипаємо пиріг шарами:

  • суха суміш;
  • яблука;
  • суха суміш;
  • яблука;
  • суха суміш.

За бажанням, яблучну суміш можна посипати корицею.

Далі, натираємо на грубій терці, добре охолоджене вершкове масло.

Розподіляємо терте масло по всій поверхні пирога.

Посипаємо зверху масло 2 ст. ложками цукру.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо яблучний пиріг 40-45 хвилин.

Пиріг звільняємо від форми, після охолодження.

Пиріг готовий, всім смачного!

Rate article
Залишити відповідь