Найсмачніші мариновані опеньки – покроковий рецепт

Кулінарія

Гриби ненадовго замочуємо. Ця операція допоможе відмити наші опеньки від бруду, піску і характерних цяток на капелюшках.

Після цього замочування гриби промиваємо під струменем холодної води.

Відварюємо опеньки протягом 25 – 30 хвилин в підсоленій воді.

Одночасно готуємо маринад для маринування грибів, в нашому випадку опеньків. Але, за цим рецептом можна приготувати будь-які гриби, придатні для маринування (білі гриби, підберезники, підосичники, маслюки і ін.)

Маринад: на 1 літр води кладемо 1,5-2 столових ложки цукру, 1 столову ложку солі, 2-3 гвоздики, 1 лавровий лист, кілька горошин запашного перцю і чорного перцю. І, звичайно ж, 9 столових ложок 9% оцту (можна покласти 1,5 столових ложeк 70% оцтової есенції).

Після відварювання гриби промиваємо під струменем холодної води!

Промиті гриби закладаємо в закипілий маринад і кип’ятимо протягом 15 – 20 хвилин.

В цей час стерилізуємо в духовці банки і кришки для закатування наших грибів.

У стерилізовані банки розкладаємо прокипілі в маринаді гриби і відразу закриваємо кришками. Банки зберігаємо в погребі чи холодильнику.

Оцените статью
Добавить комментарий