Найпопулярніший салат в кафе і ресторанах – салат «Французький поцілунок»

Кулінарія

У цього салату не тільки чарівна назва, а й такий же смак, який зачаровує з першої спроби. Салат досить відомий і його багато хто готує на свята і звичайні сімейні вечері. Всі інгредієнти ідеально поєднуються між собою, тим самим створюючи прекрасну закуску. «Французький поцілунок» має легкий пікантний присмак завдяки маринованій цибулі.

За класичним рецептом в салат додається свинина або яловичина, але якщо ви хочете більш легкий варіант, то можете замінити їх курячим філе. Смажити м’ясо потрібно обов’язково до рум’яності.

У салату є класичний варіант подачі – закуска кладеться на плоску сервірувальну тарілку і присипається тертим сиром.

Необхідні продукти для приготування:

  • 300 г свинини або яловичини;
  • Три помідора;
  • Одна цибулина;
  • 200 г твердого сиру;
  • Дві стол. ложки майонезу.

Складові маринаду:

  • 200 мл кип’ятку;
  • Одна стол. ложка оцту;
  • Одна чайн. ложка цукру;
  • Пів чайн. ложки солі.

Переходимо до процесу приготування

М’ясо помити і просушити за допомогою одноразового рушника. Порізати у вигляді кубиків невеликого розміру або смужками.

Помістіть сковорідку, нагрійте і налийте олію. Обсмажити м’ясо 7-8 хвилин на вогні сильної інтенсивності. В кінці посолити і поперчити. Готове м’ясо перекласти спочатку на одноразовий рушник, щоб позбутися від олії.

З цибулі зняти лушпиння і дрібно нашаткувати. Перекласти в мисочку, залити кип’ятком, всипати сіль, цукор і влити оцет. Добре перемішати, щоб все розчинилося. Залишити цибулю маринуватися на 10-15 хвилин, маринад повинен повністю охолонути.

Помити помідори і порізати кубиком. Обов’язково злити сік, що виділився, щоб салат не вийшов рідким. Перекласти помідори в салатницю.

Нарізати сир також, як і томати. Відправити в салатницю. Залишити трохи сиру для прикраси салату.

Цибулю відкинути на друшляк, щоб маринад стік. Після додати його до решти інгредієнтів.

Остигле м’ясо відправити в салатницю.

Додати майонез, посолити і перемішати салат.

Перекласти закуску на плоску тарілку.

Сир натерти за допомогою терки з дрібними отворами. Посипати ним зверху салат. Відразу подавати на стіл.

Оцените статью
Добавить комментарий