У цього салату не тільки чарівна назва, а й такий же смак, який зачаровує з першої спроби. Салат досить відомий і його багато хто готує на свята і звичайні сімейні вечері. Всі інгредієнти ідеально поєднуються між собою, тим самим створюючи прекрасну закуску. «Французький поцілунок» має легкий пікантний присмак завдяки маринованій цибулі.
За класичним рецептом в салат додається свинина або яловичина, але якщо ви хочете більш легкий варіант, то можете замінити їх курячим філе. Смажити м’ясо потрібно обов’язково до рум’яності.
У салату є класичний варіант подачі – закуска кладеться на плоску сервірувальну тарілку і присипається тертим сиром.
Необхідні продукти для приготування:
- 300 г свинини або яловичини;
- Три помідора;
- Одна цибулина;
- 200 г твердого сиру;
- Дві стол. ложки майонезу.
Складові маринаду:
- 200 мл кип’ятку;
- Одна стол. ложка оцту;
- Одна чайн. ложка цукру;
- Пів чайн. ложки солі.
Переходимо до процесу приготування
М’ясо помити і просушити за допомогою одноразового рушника. Порізати у вигляді кубиків невеликого розміру або смужками.
Помістіть сковорідку, нагрійте і налийте олію. Обсмажити м’ясо 7-8 хвилин на вогні сильної інтенсивності. В кінці посолити і поперчити. Готове м’ясо перекласти спочатку на одноразовий рушник, щоб позбутися від олії.
З цибулі зняти лушпиння і дрібно нашаткувати. Перекласти в мисочку, залити кип’ятком, всипати сіль, цукор і влити оцет. Добре перемішати, щоб все розчинилося. Залишити цибулю маринуватися на 10-15 хвилин, маринад повинен повністю охолонути.
Помити помідори і порізати кубиком. Обов’язково злити сік, що виділився, щоб салат не вийшов рідким. Перекласти помідори в салатницю.
Нарізати сир також, як і томати. Відправити в салатницю. Залишити трохи сиру для прикраси салату.
Цибулю відкинути на друшляк, щоб маринад стік. Після додати його до решти інгредієнтів.
Остигле м’ясо відправити в салатницю.
Додати майонез, посолити і перемішати салат.
Перекласти закуску на плоску тарілку.
Сир натерти за допомогою терки з дрібними отворами. Посипати ним зверху салат. Відразу подавати на стіл.