Найбільш простий в світі яблучний пиріг

Кулінарія

Дуже смачний, ніжний і швидкий пиріг без яєць. Інгредієнти на сковороду середнього розміру.

Я робила на деку, тому брала подвійний рецепт.

Отже:

  • цукор – 1 ст.
  • борошно – 1 ст.
  • манка – 1 ст.
  • сода – 1 ч.л. без гірки
  • ваніль
  • кориця
  • масло вершкове – 60-80 гр.
  • яблука – 4-5 шт.
  • цукрова пудра для прикраси

Масло прибираємо в морозилку. Духовку включаємо на 180 градусів.

Робимо суміш з сухих інгредієнтів (перші шість в списку).

Яблука натираємо на грубій терці. Можна почистити, але я не морочилися, натирала з лушпиння і там, де вона відокремлювалася сама, прибирала її. Сковороду або деко змащуємо олією.

Суху суміш ми візуально ділимо на 4 частини (або прикидаємо по склянках), а яблука ділимо на 3 частини.

Висипаю одну частину сухої суміші на деко. Зверху викладаємо шар яблук. Потім знову суху суміш і так далі.

Верхній шар – сухий. Поверх нього натираємо на тертці масло і пиріг відправляється в духовку на 40-50 хвилин до злегка рум’яного стану.

Важливо: пиріг потрібно добре охолодити. Краще навіть робити його з вечора, а пропонувати вранці. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.

Оцените статью
Добавить комментарий