Найсмачніша і швидка ікра з баклажанів. Готую таку вже кілька сезонів!

Швидка ікра з баклажанів - рецепт приготування Кулінарія

Чудова намазки на хліб, закуска і навіть пікантний гарнір – використовуйте її як вам завгодно.

Складові

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідор – 5 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 50 мл

Рецепт приготування ікри з баклажанів

Баклажани вимийте, відріжте плодоніжки.

Розріжте синенькі навпіл, викладіть на деко.

Запікайте їх протягом 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Вимийте і очистіть від шкірки цибулю, часник, моркву, помідори.

Очистіть від насіння болгарський і гострий перець.

Пропустіть очищені овочі через м’ясорубку.

Цибулю слід подрібнювати в окрему ємність.

В жаростійкому посуді розігрійте олію і викладіть цибулю, смажте її до золотистого кольору.

Додайте інші овочі і тушкуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин.

Дістаньте з духовки баклажани, очистіть від шкірки, пропустіть через м’ясорубку.

Додайте синенькі до інших овочів, посоліть і тушкуйте ще 30 хвилин.

Розподіліть смачну баклажанну ікру по стерилізованих банках.

Закрийте металевими кришками, переверніть банки і укутайте до охолодження.

Не забудьте залишити пару ложок ікри, щоб відразу намазати її на хліб і з задоволенням поласувати! Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий