«Мокрий» шоколадний пиріг. Нічого смачнішого я ще не їла

Кулінарія

Любителям шоколадних десертів цей рецепт обов’язково сподобається!

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Молоко -4 ст. л .;
  • Какао – 3 ст. л .;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Стакан холодного молока, щоб полити готовий пиріг.

Інгредієнти для вершкового крему:

  • Вершки – 1 упаковка (75 г);
  • Холодне молоко – 1 стакан.

Інгредієнти для шоколадного соусу:

  • Какао – 130 г;
  • Цукор – 1/2 склянки;
  • Молоко – 2 склянки.

Приготування:

Яйця з цукром збиваємо за допомогою міксера до утворення піни.

Додаємо молоко, борошно, какао і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідного стану.

Форму для випікання необхідно змастити олією і перелити туди наше тісто.

Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці 25-30 хвилин.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і виливаємо на нього склянку холодного молока. Ми залишаємо остигати.

Вершки змішуємо з молоком до однорідної спіненої маси.

Остиглий пиріг змащуємо збитими вершками і відправляємо в холодильник на годину.

Для приготування шоколадного соусу вам необхідно змішати тепле молоко, цукор і какао.

Перемішуємо до загустіння.

Ми залишаємо шоколадний соус в холодному місці на 15 хвилин, щоб він трохи загус.

Поливаємо наш пиріг і присипаємо горішками, або кокосовою стружкою.

Ви любите шоколадні пироги?

Оцените статью
Добавить комментарий