М’ясо з овочами в духовці: відмінна вечеря

М'ясо з овочами в духовці, рецепт приготування Кулінарія

М’ясо з овочами в духовці – це вечеря з розряду «на швидку руку»: все порізали, сформували і забули (на час). Далі працює професіонал: духовка. У підсумку вся сім’я смачно нагодована – і світ прекрасний! Виходить страва ароматною, смачною і корисною – і не вимагає нашої присутності на кухні. Соковите і м’яке м’ясо, незрівнянний аромат болгарського перцю, ситність картоплі – ідеальне поєднання. Та й зручно в усіх відношеннях. Готуємо!?

Необхідні інгредієнти:

  • один кілограм м’яса (у мене свинина);
  • один кілограм картоплі;
  • чотири великі головки ріпчастої цибулі;
  • два помідори;
  • один солодкий болгарський перець;
  • 100 грам твердого сиру;
  • чотири столові ложки майонезу;
  • одна чайна ложка копченої (або простої) паприки;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • сушений часник;
  • одна столова ложка рослинної олії.

Як приготувати м’ясо з овочами на вечерю

Шийну частину свинини нарізаємо пластинами, як на відбивні. Відбиваємо з двох сторін молотком, солимо і перчимо, посипаємо сушеним часником. Натираємо м’ясо спеціями з двох сторін. Прибираємо на час в сторону.

Обчищену і промиту картоплю спочатку нарізаємо кружечками, а потім ділимо їх навпіл. Перекладаємо в миску.

Солимо і перчимо до смаку, додаємо мелену паприку, сушений часник і столову ложку домашнього майонезу. Перемішуємо.

Очищені головки ріпчастої цибулі нарізаємо четвертинками. Два помідори середнього розміру нарізаємо напів кружечками.

Щоб додати  страві аромату і свіжості використовуємо солодкий болгарський перець: нарізаємо його невеликий соломкою.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією і починаємо збирати страву.

Викладаємо шар цибулі, потім картоплі. М’ясо кладемо внахлест, так як воно під час запікання зменшиться в розмірі.

Свинину змащуємо домашнім майонезом, за допомогою силіконового пензлика.

Знову шар цибулі, половинки помідорів, солодкий болгарський перець.

Закриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, не менше, ніж на 1 годину.

Потім дістаємо, знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром – і знову ставимо в духовку, на 5 хвилин. Як тільки сир розплавиться, страва готова.

Rate article
Залишити відповідь