М’ясні равлики: смачний перекус з цікавим тістом – не плутати з пиріжками

М'ясні равлики, рецепт закуски Кулінарія

Головний секрет мого сьогоднішнього рецепта – в незвичайному тісті.

Тільки, будь ласка, не плутайте м’ясні равлики з пиріжками – це скоріше закуска (або перекус), створена своїми руками за короткий проміжок часу. Якщо в кількох словах, то можна сказати так: багато, просто, швидко – і неймовірно смачно. Повітряне пористе тісто настільки ніжне, що ніхто і не зрозуміє, що в його складі є сир. Начинка соковита і ароматна – пальчики оближеш. А все разом: чудовий перекус, на приготування якого піде мінімум часу і продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 грам 5% сиру;
  • два курячих яйця;
  • 20 мілілітрів рослинної олії;
  • одна чайна ложка соди;
  • 1-2 столові ложки 9% оцту;
  • 260 грам пшеничного борошна;
  • 800 грам курячого фаршу;
  • сіль, чорний перець, паприка, часник – до смаку.

Як приготувати м’ясні равлики з цікавим тістом

Сухий сир викладаємо в глибоку миску, трохи розминаємо його виделкою. Цукор для цього тіста нам не знадобиться.

Забиваємо в сир два яйця, вливаємо олію, солимо до смаку. Все добре перемішуємо.

Тепер беремо звичайну соду, гасимо її 9% оцтом і вливаємо в сирну суміш. Знову все перемішуємо: основа для тіста готова.

Всипаємо відразу все просіяне борошно і замішуємо тісто: починаємо ложкою, закінчуємо руками.

Викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном, зверху його теж посипаємо борошном (трохи), розкачуємо в пласт, товщиною приблизно 0,7-1 сантиметр. Нерівні краї обрізаємо, щоб вийшов прямокутник.

М’ясний фарш викладаємо в миску, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції, перемішуємо. При бажанні, можна додати зелену цибулю.

Курячий фарш розподіляємо по всій поверхні тіста, не доходячи по 2-3 сантиметри до краю з кожного боку.

Починаючи з довгої сторони, звертаємо все в рулет: можна допомагати собі пергаментним папером або силіконовим килимком. Защипуємо краї.

Змащуємо лезо ножа рослинною олією, нарізаємо рулет на шматочки, товщиною 2 см. Перекладаємо на поверхню, змащену олією: не кладіть на ребра, щоб не втратили форму.

Дно сковороди змащуємо рясно рослинною олією, включаємо середній вогонь і обсмажуємо заготовки з двох сторін, до золотистої скоринки.

Перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин. Зверху краще прикрити фольгою.

Rate article
Залишити відповідь