Літній, ароматний і ніжний пиріг з полуницею на одній склянці кефіру

Пиріг з полуницею, детальний рецепт Кулінарія

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 180 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • свіжа полуниця – 300 г.

Продукти повинні бути кімнатної температури.

Процес приготування:

Збиваємо яйця з сіллю до пишної і густої маси.

Потім додаємо частинами цукор і добре збиваємо до стійкої маси.

Вливаємо кефір, додаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло, збиваємо на невеликих оборотах міксера.

Додаємо частинами просіяне борошно і соду в масу, акуратно вимішуємо тісто.

Має вийти тісто, як густа сметана.

Полуницю миємо і просушуємо паперовими рушниками, викладаємо на дно форми, застелену пергаментом.

Заливаємо ягоди тістом і випікаємо при температурі 180 С протягом години.

Охолоджуємо готовий пиріг у формі, потім дістаємо і прикрашаємо за бажанням. Готуйте з задоволенням і приємного чаювання!

Rate article
Залишити відповідь