Курка в духовці по-італійськи: запечена з родзинками і оливками

Курка в духовці по-італійськи - рецепт приготування Кулінарія

Середземноморський рецепт приготування курочки не залишить вас байдужим.

Існує безліч страв з курки. Сьогодні вашій увазі пропонується одну з них. Приклавши мінімальну кількість зусиль ви отримаєте соковите м’ясо курки в поєднанні з пряним соусом і солодко-солоним гарніром.

Нам знадобляться такі продукти:

  • Курячі стегенця (або інші частини курки на ваш вибір) – 1,5 кг
  • Оливки без кісточок – 100 г
  • Родзинки – 80 г
  • Вино біле сухе – 130 мл
  • Оливкова олія – 70 мл
  • Оцет винний червоний – 60 мл
  • Орегано сушений – 1 ч. ложка
  • Часник сушений – 1/2 ч. ложки
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор – 1 ч. ложка

Приготування курки

Для приготування цієї страви можна взяти цілу тушку курки і обробити її на порційні шматки. Ми будемо готувати стегенця.

Промиємо курячі стегенця під проточною водою і обсушимо паперовими рушниками. У кожному з них зробимо приблизно 10 проколів ножем, щоб маринад вбрався і зсередини. Оливки поріжемо уздовж на половинки.

У великій мисці зробимо маринад: змішати оливкову олію, винний оцет, сушений часник, сушений орегано, лавровий лист, сіль, перець. Потім додамо попередньо вимиті родзинки і оливки.

Тепер в маринад викладаємо нашу курку, перемішуємо, накриваємо плівкою або кришкою і ставимо в холодильник, щоб курочка замаринувалася, мінімум на 3 години. Час маринування може варіюватися до 10 годин.

Перед тим, як поставити м’ясо в духовку, дамо йому нагрітися до кімнатної температури. Викладемо курку в форму для запікання разом з маринадом і додамо вино. Потім, кожен шматочок курки посипаємо цукром, і тільки після цього відправимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо приблизно 60 хвилин.

Курка, запечена з родзинками і оливками, готова. Подаємо страву до столу з гарніром на ваш вибір. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь