Випробувавши безліч методів приготування, прийшла до висновку, що цей рецепт найкращий. Холодець виходить густим, насиченим і готується без желатину.
Інгредієнти:
- 1 яловича ніжка (без копита);
- 0,5 кг. філе яловичини;
- 2-3 зубчики часнику;
- 2 лаврових листки;
- 3-4 горошини чорного перцю,
- сіль за смаком.
Послідовність приготування холодцю
Яловичу ніжку промити, розрізати на 2 частини, залити водою, варити 4-5 годин з моменту закипання.
За 1,5 години до готовності додати сіль, лавровий лист, перець. Бульйон злити і процідити.
Окремо варити до готовності філе яловичини в підсоленій воді.
М’ясо з ніжки відокремити від кісток, нарізати шматочками.
Додати бульйон, довести до кипіння, вилити в глибоку посуд, за бажанням прикрасити вареними яйцями, морквою, петрушкою і поставити в холодильник мінімум на 3 години. Смачного!