Кожний Новий рік готую смачний холодець без використання желатину: весь секрет у натуральних інгредієнтах

Кулінарія

Випробувавши безліч методів приготування, прийшла до висновку, що цей рецепт найкращий. Холодець виходить густим, насиченим і готується без желатину.

Інгредієнти:

  • 1 яловича ніжка (без копита);
  • 0,5 кг. філе яловичини;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 лаврових листки;
  • 3-4 горошини чорного перцю,
  • сіль за смаком.

Послідовність приготування холодцю

Яловичу ніжку промити, розрізати на 2 частини, залити водою, варити 4-5 годин з моменту закипання.

За 1,5 години до готовності додати сіль, лавровий лист, перець. Бульйон злити і процідити.

Окремо варити до готовності філе яловичини в підсоленій воді.

М’ясо з ніжки відокремити від кісток, нарізати шматочками.

Додати бульйон, довести до кипіння, вилити в глибоку посуд, за бажанням прикрасити вареними яйцями, морквою, петрушкою і поставити в холодильник мінімум на 3 години. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий