Редис відноситься до одних з найбільш улюблених овочів і тому багато господинь часто задаються питанням про те, як його зберегти на зиму, щоб був свій, домашній, вирощений на натуральних добривах.
Для консервації редису вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- редис – 4 кг;
- вода – 1 л;
- сіль – 2 ст.л;
- петрушка – 40 г;
- лавровий лист – 2 г;
- оцет яблучний 6% – 2 склянки;
- перець горошком – 10 шт.
Процес приготування консервованого редису
Редис і зелень ретельно промиваємо. Овочі ріжемо кружечками, петрушку дрібно ріжемо.
Банки стерилізуємо, викладаємо редис і зелень.
Доводимо до кипіння маринад з інших інгредієнтів і гарячим заливаємо в банки. Закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в підвалі.
Такий консервований редис можна використовувати для салатів – всі корисні властивості овоча зберігаються і він точно не буде зайвим в салаті. Багато хто використовує такий пряний овоч для м’яса – при маринуванні м’яса в маринад додають редис і потім запікають м’ясо у фользі. Редиска в цьому випадку надає страві оригінального смаку.
Просто змішавши редис з цибулею і зеленим горошком, можна зробити простий, але смачний салат.