Класичний рецепт смачних і ситних дерунів за 20 хвилин, від якого в захваті вся сім’я

Смачні домашні деруни - відмінний рецепт Кулінарія

Деруни – це ситна страва, яка дуже популярно в багатьох країнах світу. Існує кілька десятків рецептів, але ми сьогодні будемо готувати класичні.

Для приготування дерунів знадобиться наступний набір продуктів:

  • 8 картоплин;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 яйце;
  • 3 столових ложки борошна;
  • 6 столових ложки соняшникової олії (для смаження);
  • сіль і перець додавати за смаком.

Тепер можна приступати до приготування

Картоплю помити, очистити, натерти на середній тертці. Можна навіть припустити фарш через м’ясорубку, але дана дія не є обов’язковою.

До отриманої маси з картоплі додати яйце і пару столових ложок борошна. Перець і сіль потрібно використовувати за смаком. У ємність додайте цибулю, попередньо її подрібнивши. Масу ретельно перемішати.

Тепер деруни можна обсмажувати. На сковороді розігрійте кілька столових ложок олії. Для викладання дерунів на сковорідку можна використовувати ложку. На середньому вогні обсмажуйте деруни до золотистої скоринки.

Щоб деруни не підгоріли обов’язково підливайте олію. Подавати страву найкраще зі сметаною.

Rate article
Залишити відповідь