Хліб на кефірі! Ароматний бездріжджовий хліб з хрусткою скоринкою

Хліб на кефірі - рецепт приготування Кулінарія

Хліб виходить не тільки смачним, з ароматом меду але і корисним, зробити його не складе труднощів, час готування мінімальний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 4 3\4 склянки;
  • сіль – сода половина ч.л;
  • мед – 3 ч.л;
  • кмин – 1 ч.л;
  • кефір – 1 + 1\2 чашки;
  • масло вершкове розтоплене – 3 ч.л.

Процес приготування

Борошно просіваємо і з’єднуємо з кмином, сіллю і содою.

Порада: кмин кладіть до смаку і якщо вам не подобається його аромат і смак, замініть будь-якими іншими насінням.

Яйце змішайте з розтопленим і охолодженим медом і вилийте суміш у суху масу, перемішайте і додайте кефір.

Порада: якщо немає під рукою кефіру, змішайте 1.5 склянки молока з 1.5 ст.л лимонного соку.

Вимішуємо тісто лопатою, поки воно все не збереться у колобок.

Тепер додаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.

Стіл присипаємо борошном і вимішуємо тісто близько 1 хвилини – коли маса буде тримати форму, формуємо батон і викладаємо на застелене пергаментом деко.

Робимо надрізи по поверхні хліба гострим ножем.

Духову розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 1 години, перевіряємо готовність зубочисткою. Охолоджуємо на решітці і подаємо до столу.

Rate article
Залишити відповідь