Хліб виходить не тільки смачним, з ароматом меду але і корисним, зробити його не складе труднощів, час готування мінімальний.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- борошно – 4 3\4 склянки;
- сіль – сода половина ч.л;
- мед – 3 ч.л;
- кмин – 1 ч.л;
- кефір – 1 + 1\2 чашки;
- масло вершкове розтоплене – 3 ч.л.
Процес приготування
Борошно просіваємо і з’єднуємо з кмином, сіллю і содою.
Порада: кмин кладіть до смаку і якщо вам не подобається його аромат і смак, замініть будь-якими іншими насінням.
Яйце змішайте з розтопленим і охолодженим медом і вилийте суміш у суху масу, перемішайте і додайте кефір.
Порада: якщо немає під рукою кефіру, змішайте 1.5 склянки молока з 1.5 ст.л лимонного соку.
Вимішуємо тісто лопатою, поки воно все не збереться у колобок.
Тепер додаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Стіл присипаємо борошном і вимішуємо тісто близько 1 хвилини – коли маса буде тримати форму, формуємо батон і викладаємо на застелене пергаментом деко.
Робимо надрізи по поверхні хліба гострим ножем.
Духову розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 1 години, перевіряємо готовність зубочисткою. Охолоджуємо на решітці і подаємо до столу.