Кекс “Тріо”: поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Кулінарія

Триколірний кекс “Тріо” подобається і дорослим, і дітям. Він виходить красивим, пишним і соковитим. Поєднання ніжного бісквіту, какао і маку створює неповторний смак. Його можна подати на святковий стіл або використовувати в якості повсякденного десерту. У статті ми поділимося рецептом смачного кексу.

Для приготування тіста вам знадобляться наступні продукти:

  • яйця – 6 штук;
  • какао – 1,5 стол. ложки;
  • пшеничне борошно – дві склянки;
  • вершкове масло – склянка;
  • рослинне олія – 6 столових ложок;
  • сухий мак – півсклянки;
  • розпушувач – пара чайних ложок;
  • цукор – три чверті склянки;
  • подрібнена цедра – з одного лимона;
  • лимонний сік – кілька крапель.

Щоб приготувати глазур, підготуйте наступні інгредієнти:

  • темний шоколад – плитка 150 г;
  • молоко – пара столових ложок;
  • вершкове масло – півсклянки.

Підготуйте горішки та цукати для прикраси десерту, а також формочку з пергаментним папером розміром 25 х 36 см.

Готуємо тісто

Киньте в миску цукор і шматок масла. Збивайте продукти за допомогою міксера, поки у вас не вийде пишна маса.

Поступово додавайте яєчні жовтки по 1 штуці. Після кожного додавання перемішуйте суміш.

Пропустіть борошно через сито і насипте його разом з розпушувачем в загальну масу. Додайте соняшникову олію і все ретельно перемішайте.

Збийте білки до густої консистенції. Влийте їх в тісто і ще раз перемішайте.

Розділіть масу на 3 однакові частини. В одну з них додайте сік і цедру лимона, в іншу – какао, а в третю – сухий мак. Перемішайте кожну третину тіста, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

Випікаємо

Покладіть в формочку з пергаментним папером лимонну частина тіста. Вирівняйте її поверхню.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Зверху викладіть коричневу масу з какао.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Накрийте пиріг маковим тістом.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Розжарте духовку до 180 ° С. Відправте формочку в духовку і випікайте кекс близько години. Його готовність ви можете перевірити за допомогою зубочистки. Якщо паличка виходить з тіста чистою, то пиріг пора виймати з духовки.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Охолодіть виріб спочатку в формочці, а потім на решітці.

Покриваємо глазур’ю

Розтопіть всі інгредієнти для глазурі на водяній бані. Нагрівайте їх при помішуванні, поки у вас не вийде однорідна маса.

Покрийте верхню частину кексу глазур’ю, а потім прикрасьте горішками і цукатами. Ви можете створювати будь-який декор. Все залежить лише від вашої фантазії.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Дайте глазурі застигнути, а потім подавайте кекс на стіл з горнятком ароматного чаю.

Кекс "Тріо": поєднання ніжного бісквіту, какао і маку сподобається і дітям, і дорослим

Оцените статью
Добавить комментарий