Триколірний кекс “Тріо” подобається і дорослим, і дітям. Він виходить красивим, пишним і соковитим. Поєднання ніжного бісквіту, какао і маку створює неповторний смак. Його можна подати на святковий стіл або використовувати в якості повсякденного десерту. У статті ми поділимося рецептом смачного кексу.
Для приготування тіста вам знадобляться наступні продукти:
- яйця – 6 штук;
- какао – 1,5 стол. ложки;
- пшеничне борошно – дві склянки;
- вершкове масло – склянка;
- рослинне олія – 6 столових ложок;
- сухий мак – півсклянки;
- розпушувач – пара чайних ложок;
- цукор – три чверті склянки;
- подрібнена цедра – з одного лимона;
- лимонний сік – кілька крапель.
Щоб приготувати глазур, підготуйте наступні інгредієнти:
- темний шоколад – плитка 150 г;
- молоко – пара столових ложок;
- вершкове масло – півсклянки.
Підготуйте горішки та цукати для прикраси десерту, а також формочку з пергаментним папером розміром 25 х 36 см.
Готуємо тісто
Киньте в миску цукор і шматок масла. Збивайте продукти за допомогою міксера, поки у вас не вийде пишна маса.
Поступово додавайте яєчні жовтки по 1 штуці. Після кожного додавання перемішуйте суміш.
Пропустіть борошно через сито і насипте його разом з розпушувачем в загальну масу. Додайте соняшникову олію і все ретельно перемішайте.
Збийте білки до густої консистенції. Влийте їх в тісто і ще раз перемішайте.
Розділіть масу на 3 однакові частини. В одну з них додайте сік і цедру лимона, в іншу – какао, а в третю – сухий мак. Перемішайте кожну третину тіста, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
Випікаємо
Покладіть в формочку з пергаментним папером лимонну частина тіста. Вирівняйте її поверхню.
Зверху викладіть коричневу масу з какао.
Накрийте пиріг маковим тістом.
Розжарте духовку до 180 ° С. Відправте формочку в духовку і випікайте кекс близько години. Його готовність ви можете перевірити за допомогою зубочистки. Якщо паличка виходить з тіста чистою, то пиріг пора виймати з духовки.
Охолодіть виріб спочатку в формочці, а потім на решітці.
Покриваємо глазур’ю
Розтопіть всі інгредієнти для глазурі на водяній бані. Нагрівайте їх при помішуванні, поки у вас не вийде однорідна маса.
Покрийте верхню частину кексу глазур’ю, а потім прикрасьте горішками і цукатами. Ви можете створювати будь-який декор. Все залежить лише від вашої фантазії.
Дайте глазурі застигнути, а потім подавайте кекс на стіл з горнятком ароматного чаю.