Картопля з куркою в духовці: запікаємо в сметанному соусі

Картопля з куркою в духовці - рецепт приготування Кулінарія

Люблю все запікати: готується практично самостійно, плита залишається чистою, користі більше. І смачніше набагато виходить. Ви пробували запікати одночасно курячі гомілки з картоплею? Пробували? Саме в сметанному соусі? Якщо немає, то швидше читайте рецепт.

Якщо вже готували – все одно читайте, раптом щось нове впізнаєте?

Необхідні інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі
  • 4-5 ложок сметани
  • 1 велика цибулина
  • 6-7 курячих гомілок
  • 1 чайна ложка каррі
  • сіль, перець – за смаком

Картопля з куркою в духовці: як запекти в сметанному соусі

Картопля моєму, чистимо, ще раз миємо.

Ріжемо тонкими кружечками (близько 2-3 мм). Перемішуємо з хмелі-сунелі і половиною сметани. Додаємо трохи солі. Викладаємо картоплю в форму для запікання.

Цибулю чистимо і ріжемо не дуже тонкими півкільцями. Викладаємо її поверх картоплі.

Включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів.

Курячі гомілки ретельно миємо, обсушуємо, солимо і присипаємо каррі. Кожну гомілку обмазуємо сметаною.

Вкладаємо гомілки поверх цибулі і картоплі.

Відправляємо форму в духовку хвилин на 20. За цей час курячі гомілки підсохнуть зверху. Виймаємо форму, перевертаємо гомілки на інший бік і знову відправляємо в духовку ще на 15-20 хвилин.

Усе! Мінімум працезатрат і максимум смаку, як і обіцяла!

Rate article
Залишити відповідь