Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Кулінарія

Для приготування цієї чудової страви використовується курка, картопля і особливий соус. Курку найкраще вибирати побільше і пожирніше.

Курку розрізаємо вздовж грудинки, ще робимо неглибокі надрізи під крилом і проколи з внутрішньої її частини. Це потрібно для того, щоб маринад, якнайкраще просяк курку, що дозволить скоротити час маринування.

Тепер розповім, як приготувати спеціальний маринад. До складу маринаду я завжди використовую ті спеції, які у мене на даний момент є. Але, використання часнику, є обов’язковою умовою.

У чаші для блендера з’єднуємо шість зубчиків часнику, дрібка сухого розмарину, ½ столової ложки гострої гірчиці, 50 грам оливкової олії і 50 грам соняшникової олії, ½ столової ложки хмелі-сунелі, 0,5 чайної ложки куркуми для гарного кольору, столову ложку соєвого соусу , і сік половини лимона і збиваємо до однорідності.

Тепер посоліть і поперчіть курку, а потім змастити її повністю приготовленим маринадом, перед цим переклавши її на деко, дно якого встелили пергаментним папером.

Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Поки курка маринується, підготуємо картоплю. Ретельно вимиємо картоплю, не знімаючи шкірку. Для повного очищення, скористайтеся губкою або залізною щіткою. Після цього нарізаємо її часточками.

Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Курочку на деякий час перекладаємо в іншу ємність, щоб скористатися маринадом, який залишився на деку. Для цього перемішуємо в ньому всю картоплю, додавши ще і сіль.

Далі ставимо підготовлені продукти пекти в духовку. Курочку викладаємо розрізом вгору, виставивши температурний режим на 180 градусів і включивши режим конвекції. Через 30-40 хвилин перевертаємо курку і збільшуємо температуру до 220 градусів.

Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Сік з курки стікає прямо на картоплю, а завдяки режиму конвекції і високій температурі, у курочки формується апетитна і хрустка скоринка.

Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Розстеляємо лист лаваша, на нього викладаємо картоплю, поверх картоплі кладемо курку, поливаємо страву соком, який залишився на деку, і накриваємо другим листом лаваша. Смачного!

Якщо готую курку, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл: коронний рецепт

Оцените статью
Добавить комментарий