Який же він смачний! Повітряний крем – десерт всього за 5 хвилин

Кулінарія

Десерт виходить дуже ніжним і смачним, не набридає, ви зможете використовувати його в якості крему для самих різних десертів і тортів. Звичайно, крем виходить калорійним, але ви ж не будете їсти його кілограмами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 1.5 склянки;
  • вода, 4 ст.л;
  • цукор, за смаком;
  • жовток, 3 шт;
  • сметана, 300 мл;
  • екстракт ванілі, 1 ч.л;
  • желатин, 1 ст.л.

Жовтки розтираємо з цукром до білої маси і ставимо на мінімальний вогонь. Вливаємо молоко, змішуємо інгредієнти, нагріваємо масу 10 хвилин, перемішуючи. До кипіння не доводити і знімаємо з плити.

Сметану обираємо не жирну, можна замінити натуральним йогуртом і збиваємо, змішавши з екстрактом ванілі.

Желатин заливаємо водою на 5 – 10 хвилин до набрякання, потім розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з яєчно-молочною масою. Охолоджуємо.

Додаємо збиту сметану, змішуємо. Розкладаємо в креманки і ставимо в холодильник для застигання.

Від кількості обсягу желатину, залежить консистенція десерту – більше желатину, вийде майже панакота, менше – домашнє морозиво.

Можна прикрасити тертим шоколадом або подати з ягідним соусом, домашніми кексами.

Оцените статью
Добавить комментарий