Як в одній банці замаринувати помідори та огірки. Скільки не заготовиш, завжди мало

Кулінарія

Нижче наведений рецепт приготування смачних маринованих помідорів та огірків, які розміщуються в одній банці. Ця консервація буде доречною до будь-якого столу та сподобається кожному члену вашої родини.

Інгредієнти:

  • жовті та червоні помідори;
  • огірки;
  • 5 зубків часнику;
  • 1 морква;
  • 2 листки хрону;
  • 2 гілки кропу;
  • 3 гілки естрагону;
  • 4 листки вишні;
  • 4 листки смородини;
  • 5 горошин духмяного перцю;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 3 лаврових листки;
  • 100 мл оцту;
  • 3 ст. л. кам’яної солі;
  • 3 ст. л. цукру піску;
  • 1,5 літра води.

Як приготувати:

1. Перш за все необхідно простерилізувати банки та кришки.

2. Огірки кладуться в окрему миску, заливаються водою та залишаються на 2 години.

3. Усі овочі та зелень слід промити проточною водою.

4. Далі потрібно ще раз помити огірки та відрізати у них краї.

5. Морква нарізується кільцями, а томати слід проколоти голкою в 4 місцях навколо плодоніжки.

6. У банку кладеться зелень, одна гілка кропу та листя. Потім у банку слід покласти огірки, часник, помідори, нарізану моркву, перець горошком та гілку кропу.

7. Потім необхідно закип’ятити воду та залити її у банки, які накриваються після цього кришками.

8. Банки залишити на 15 хвилин, щоб вони простерилізувалися. Потім воду потрібно злити.

9. Простерилізувати банки ще раз.

10. В каструлю наливається вода та додається лавровий лист, цукор та сіль. Далі каструля ставиться на вогонь. Коли суміш почне кипіти, вогонь необхідно вимкнути та влити оцет.

11. Банки з овочами залити гарячим маринадом та закатати кришками.

12. Банки потрібно перевернути, накрити ковдрою та залишити, щоб вони охололи. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий