Як смачно і просто засолити оселедець

Кулінарія

Ви більше ніколи не станете купувати магазинну солону оселедець!

Скажу вам більше … цей рецепт чудово підходить для засолювання скумбрії і будь-який червоної риби.

Продукти:

  •  Оселедець – 1 кг
  •  Куховарська сіль – 6 стіл. ложки без гірки
  •  Перець запашний горошком – 10 шт
  •  Цукровий пісок – 3 стіл. ложки
  •  Лавровий лист – 3-4 шт
  •  Вода – 1 літр

Як засолити оселедець:

1. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння.

2. Додаємо до води цукровий пісок, кухонну сіль, запашний перець і лавровий лист. На повільному вогні протягом 7-10 хвилин варимо маринад.

3. Заздалегідь розморожену природним шляхом, тобто при кімнатній температурі оселедець промиваємо і не обробляючи (разом з головою і нутрощами) укладаємо в будь-яку ємність (наприклад, в пластиковий контейнер, лоток і т.д.).

4. Готовий розсіл охолоджуємо і заливаємо їм рибу, після чого прибираємо в холодильник на нижню полицю. Витримуємо три доби.

5. Через три доби дістаємо оселедець з холодильника і обробляв її звичним для вас способом. Можна обробити її, порізати на шматочки і перемішати з маринованою цибулею.

Ще я люблю приготувати з цієї риби бутерброди, оселедець під шубою або будь-який інший салат з оселедцем.

Як засолити смачну оселедець ви тепер знаєте! Сподіваюся вам сподобався цей рецепт!

Оцените статью
Добавить комментарий