Як приготувати пишний омлет? Ніякої муки і ніякого крохмалю

Кулінарія

Як приготувати пишний омлет повинен знати кожен кулінар. Всі продукти повинні бути строго кімнатної температури. Ніякої муки і ніякого крохмалю – пишність в омлеті «створюють» самі яйця.

Щоб омлет вийшов пишним, потрібно замість молока додати жирні вершки (в крайньому випадку якісну сметану). І дуже добре збити. Секрет пишного омлету в правильній консистенції – він повинен бути ніжним, злегка «біжучим», але ні в якому разі не важким або занадто щільним.

Щоб омлет добре пропікся, до еластичного, але не «гумового» стану, потрібно класти максимум яєць і мінімум вершків. Збиваючи, не перестарайтеся – важливо не збивати яйця віночком занадто довго, інакше омлет буде пишним, але пухким, такого складно надати форму. При збиванні важливо знати міру, інакше Ваш омлет швидко «виросте» і так само швидко «впаде».

Щоб домогтися гладкості, пропустіть яєчну суміш через сито. В одній мисці збивайте яйця з вершками, сіллю і перцем, в іншу викладіть всі нарізані інгредієнти (наприклад, помідори, цибулю і тертий сир), потім через сито влийте в неї яйця. Ще один секрет – беріть важку сковороду обов’язково з антипригарним покриттям: омлет повинен легко ковзати по поверхні.

Якщо натерти сир, викласти його на на ледь що схопився омлет і поставити під гриль або в духовку – у омлету буде чудова рум’яна сирна скоринка. Правильний омлет повинен бути схожий на суфле. Оксамитовий і рівний з велюровою структурою.

Оцените статью
Добавить комментарий