Як приготувати гарбузовий джем, який покращить обмін речовин в організмі

Кулінарія

Гарбуз містить багато вітамінів та корисних речовин. В ньому навіть присутній вітамін Т, який у природних умовах зустрічається доволі рідко. Також слід зазначити про наявність йоду, амінокислот, цинку, фосфору та інших мікроелементів. Гарбуз має антиоксидантний ефект. А завдяки вмісту каротину добре впливає на зір та загоює рани.

Дієтологи часто використовують гарбуз у своїй діяльності. Цей овоч є прекрасним варіантом для тих, хто хоче схуднути. Він покращує обмін речовин та виводить токсини з організму людини.

За словами лікарів, гарбуз постійно слід вживати людям, що страждають від серцево-судинних хвороб та гіпертонії.

Дієтологи радять вживати його також людям, у яких є жовчнокам’яна хвороба, подагра, діабет, туберкульоз або атеросклероз. А тим, кого турбують нервові розлади або безсоння, слід вживати відвар гарбуза, в який доданий мед.

Нижче наведений рецепт джему з гарбуза, в якому зберігаються усі корисні властивості цього овочу. Цей джем можна заготовити на зиму, щоб скористатися його лікувальним ефектом.

Інгредієнти:

  • 300 грамів солодкого гарбуза;
  • 140 грамів бджолиного меду;
  • 1 корінь імбиру;
  • 1 лайм;
  • 1 лимон;
  • 100 грамів коричневого цукру.

Як приготувати:

  1. Лимон та лайм необхідно обдати окропом для усунення гіркоти. Потім вони нарізуються разом зі шкіркою на окремі скибки. Кісточки потрібно видалити.
  2. Імбир та гарбуз очищаються від шкірки. Потім вони нарізуються невеликими шматками.
  3. Усі складові, які приготовлені раніше, слід покласти у чашу блендера. Додати мед, цукор та подрібнити до утворення однорідної маси.
  4. Джем кладеться у банку та ставиться у холодильну камеру.

Увага! Гарбуз є дуже корисним овочем. Але у нього також є протипоказання. Його не слід вживати людям, які страждають від виразки шлунку або дванадцятипалої кишки, гастриту зі зніженою кислотністю, діабету у важкій формі.

Міцного здоров’я!

Оцените статью
Добавить комментарий