Як моя бабуся готувала смачну закуску з баклажанів, яку мій чоловік називає «Язички»

Кулінарія

Я хочу з вами поділитися чудовим рецептом закуски з баклажанів, автором якого є моя бабуся. Виходить вона пікантною і шалено смачною, так що рекомендую!

Продукти, які знадобляться:

  • 1 до 300 г баклажанів;
  • 50 г волоських горіхів;
  • Три зубці часнику;
  • Три стол. ложки води;
  • Три стол. ложки оцту;
  • Один стакан олії соняшникової;
  • Сіль в залежності від смаку.

Переходимо до процесу приготування

Баклажани нарізаю в вигляді тонких пластин, товщина яких буде близько 5 міліметрів. Я зрізаю шкірку тільки з протилежних боків, щоб вона потім була в вигляді ободка.

Солю і складаю в відповідний посуд. Залишаю на 60 хвилин, а після прибираю сік з баклажанових пластин за допомогою одноразових рушників. Проколюю в декількох місцях.

У сковорідку наливаю олію і нагріваю її. Обсмажую пластини з однієї й іншої сторони до рум’яності. Перед тим, як зняти баклажани зі сковорідки, всі їх посуваю в одну сторону, а сковорідку нахиляє в протилежну, щоб олія стекла.

Готові баклажани перекладаю в тарілку. Головне – не пережарити овоч, адже він стане занадто м’яким тоді.

Для маринаду вичавлюю через прес в мисочку часник, наливаю воду, оцет і додаю дрібку солі. Розмішую.

Горіхи перемелюю за допомогою блендера. А тепер приступаю до формування «язичків».

Кожну пластинку занурюю в маринад і на половину баклажана кладу одну ч. л. горіхів. Завертаю навпіл і кладу в контейнер.

Так я роблю з усіма іншими баклажанами.

Маринад переливаю в посуд, де знаходилися смажені баклажани. Збовтую і виливаю це на закуску.

Придавлюю «язички» руками. Щоб вони були повністю занурені в рідину.

Після охолодження, розміщую в холодильну камеру на ніч. З ранку можна куштувати.

Оцените статью
Добавить комментарий