Напевно, важко здивувати когось яблучним пирогом, але ми все-таки ризикнемо! Яблучні десерти можна випікати цілий рік. Ну а восени, коли достигають яблука, цей рецепт пирога просто знахідка.
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 250 г цукру;
- 7 ст.л. борошна;
- 7 ст.л. цукру;
- ванільний цукор;
- 6 яйця;
- цедра одного лимона;
- 1 ст.л. панірувальних сухарів;
- 7 великих яблук;
- 6 ст.л. води;
- варення;
- вершки.
Приготування:
1. У формі для випічки ємністю 3 л викладіть 100 г вершкового масла (нарізаного на шматочки). Цукром і панірувальними сухарями присипте дно форми. Очистіть яблука від шкірки і серцевини (головне витягти все насіння). Середину яблук наповніть варенням. Розмістіть яблука на цукор прямо в формі (по краях і по середині).
Поставте форму в духовку і випікайте поки цукор і вершкове масло повністю не розтопиться, а яблука не стануть м’якими.
2. За час поки яблука випікаються приготуйте тісто. Змішайте яєчні жовтки з 7 ст.л. цукру до густої піни. Додайте 3 ст.л. води, після кожної ложки добре збивайте жовтки.
Додайте в суміш борошно і трохи перемішайте. Білки треба добре збити і в них додати 3 ст.л. води. Отримане безе перекладіть в тісто і акуратно заважати від низу до верху, щоб білки не осіли. Дістаньте форму з яблуками з духовки, трохи остудіть її, залийте яблука тістом і випікайте при невисокій температурі.
3. Готовий пиріг повинен охолонути прямо в формі, після чого десерт слід залити склянкою сиропу з цедрою одного апельсина. Через кілька хвилин, поставте блюдо на форму і переверніть пиріг. Остиглий десерт можна прикрасити вершками.
Запевняємо вас це дуже смачний і ніжний яблучний десерт. Ваша сім’я буде в захваті.
Смачного!