Єгипетський мигдально-апельсиновий пиріг

Мигдально-апельсиновий пиріг - рецепт приготування Кулінарія

У сезон апельсинів обов’язково спробуйте приготувати цей дивовижний пиріг. У ньому немає ні борошна, ні жиру, але він дуже ніжний.

Складові:

  • 2 апельсина
  • 6 яєць
  • 8 стручків кардамону, використовуйте тільки насіння, дрібно нарізані
  • 300 гр меленого мигдалю
  • 300 гр цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача

Спосіб приготування:

Єгипетський мигдально-апельсиновий пиріг

1. Помістіть апельсини, цілі і неочищені, в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні до м’якості (приблизно 1,5 години).

2. Залиште в стороні, щоб апельсини охололи, потім розріжте і видаліть кісточки. Покладіть м’якоть і шкірку в кухонний комбайн і збийте до утворення пюре.

Єгипетський мигдально-апельсиновий пиріг

3. Розігрійте духовку до 170С. Змастіть краї роз’ємній форми для випічки 22-23 см, і застеліть дно папером для випічки.

4. Збийте яйця у великій мисці. Додайте апельсинове пюре і всі інші інгредієнти і ретельно перемішайте. Суміш буде дуже вологою.

Єгипетський мигдально-апельсиновий пиріг

5. Вилийте тісто у форму для випічки і випікайте до тих пір, поки тісто не застигне (близько 1 години), дерев’яна паличка, вставлена в середину, повинна бути чистою. Якщо пиріг все ще дуже вологий, готуйте трохи довше.

Дайте пирогу охолонути, перш ніж дістати його з форми. Зберігайте пиріг в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня.

Оцените статью
Добавить комментарий