Ідеальний рецепт заливного на свято

Ідеальне заливне - рецепт приготування Кулінарія

У Заливному використовується желатин і продукт (м’ясо або риба) ріжеться на більш великі шматочки, ніж для холодцю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яловичина – 800-1000 г;
  • куряче філе – 800-1000 г;
  • морква – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця перепелині для декору – 5 шт;
  • петрушка для декору;
  • – оливки для декору;
  • вода – 2 л;
  • желатин швидкорозчинний – 40 г;
  • сіль за смаком;
  • перець горошком – 5-7 шт;
  • лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування

Яловичину ріжемо на довгі шматки і відбиваємо відбивні з двох сторін.

Філе (можна брати інші частини курки) ріжемо на шматки (невеликі) і відбиваємо.

Тепер на відбитий шматок яловичини викладаємо курячі відбивні, зайве зрізаємо з боків, кладемо моркву цілу, пластинки часнику і загортаємо щільний рулет, обв’язуємо ниткою.

Таким чином робимо кілька рулетів.

Укладаємо рулети в каструлю, заливаємо 2 л види і варимо. Прибираємо пінку, додаємо сіль і перець, моркву і цибулю.

Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо на маленькому вогні 1 годину.

Прибираємо моркву і цибулю і варимо ще 1 годину.

Вимикаємо і додаємо лавровий лист і залишаємо на 5 хвилин.

Виймаємо рулети і ріжемо на порційні шматочки.

Бульйон проціджуємо через шари марлі.

Желатин заливаємо невеликою кількістю бульйону і залишаємо на 5 хвилин.

Третину бульйону з желатином змішуємо з третиною чистого бульйону, змішуємо і розливаємо по формах. Можна взяти скляний посуд.

Виливаємо трохи бульйону в посуд – 1.5 см і відправляємо застигати.

Моркву ріжемо кружальцями, зварені перепелині яйця ріжемо на 2 частини.

Ідеальний рецепт заливного на свято

На застиглий бульйон кладемо скибочки рулету, прикрашаємо половинками яєць і кружечками моркви, оливками і зеленню.

Заливаємо бульйоном з желатином (не гарячим) і відправляємо в холодильник.

Ідеальний рецепт заливного на свято

Оцените статью
Добавить комментарий