У Заливному використовується желатин і продукт (м’ясо або риба) ріжеться на більш великі шматочки, ніж для холодцю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яловичина – 800-1000 г;
- куряче філе – 800-1000 г;
- морква – 3 шт;
- цибуля – 1 шт;
- часник – 2 зубчики;
- яйця перепелині для декору – 5 шт;
- петрушка для декору;
- – оливки для декору;
- вода – 2 л;
- желатин швидкорозчинний – 40 г;
- сіль за смаком;
- перець горошком – 5-7 шт;
- лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування
Яловичину ріжемо на довгі шматки і відбиваємо відбивні з двох сторін.
Філе (можна брати інші частини курки) ріжемо на шматки (невеликі) і відбиваємо.
Тепер на відбитий шматок яловичини викладаємо курячі відбивні, зайве зрізаємо з боків, кладемо моркву цілу, пластинки часнику і загортаємо щільний рулет, обв’язуємо ниткою.
Таким чином робимо кілька рулетів.
Укладаємо рулети в каструлю, заливаємо 2 л види і варимо. Прибираємо пінку, додаємо сіль і перець, моркву і цибулю.
Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо на маленькому вогні 1 годину.
Прибираємо моркву і цибулю і варимо ще 1 годину.
Вимикаємо і додаємо лавровий лист і залишаємо на 5 хвилин.
Виймаємо рулети і ріжемо на порційні шматочки.
Бульйон проціджуємо через шари марлі.
Желатин заливаємо невеликою кількістю бульйону і залишаємо на 5 хвилин.
Третину бульйону з желатином змішуємо з третиною чистого бульйону, змішуємо і розливаємо по формах. Можна взяти скляний посуд.
Виливаємо трохи бульйону в посуд – 1.5 см і відправляємо застигати.
Моркву ріжемо кружальцями, зварені перепелині яйця ріжемо на 2 частини.
На застиглий бульйон кладемо скибочки рулету, прикрашаємо половинками яєць і кружечками моркви, оливками і зеленню.
Заливаємо бульйоном з желатином (не гарячим) і відправляємо в холодильник.