Як правильно і смачно запекти качку з яблуками

Запечена качка з яблуками - рецепт приготування Кулінарія

Багатьом здається, що приготувати цілу тушку – це складно. Адже зовні вона може вийти жорсткою, а всередині недостатньо готовою і сируватою. Але варіант класичної страви – це м’яке, соковите, ароматне і буквально тане в роті м’ясо.

Рівномірно запекти необроблену качку не так важко, як здається. Тут не потрібно бути шефом, важливо просто слідувати інструкції.

Необхідно взяти:

  • одна качка середнього розміру;
  • пів кілограма яблук;
  • один лимон;
  • перець, сіль.

Секрети приготування качки

З цих простих інгредієнтів вийде справжній кулінарний шедевр.

Сік лимона потрібно змішати зі спеціями. Вимита і просушена качка натирається цією сумішшю і маринується протягом години.

Яблука підійдуть зелені. З них необхідно вирізати серцевини, нарізати їх часточками, які вкладаємо в черевце качки. Отвір зашиваємо нитками.

Важливо: оберніть крильця птиці фольгою – тоді вони не пригорять. Качку кладемо на змащене жиром або олією деко догори черевцем. Запікаємо при двохстах градусах дві години.

Соком, який буде виділяти качка, треба періодично поливати тушку, щоб вона не пересохла. На другій годині приготування температуру знизити до 180 градусів. Хвилин за тридцять до закінчення готування зняти фольгу – крильця теж повинні «дійти».

Rate article
Залишити відповідь