Я просто поклала його в пляшку. Сальтисон на святковий стіл

Сальтисон - рецепт приготування Кулінарія

Смачна м’ясна страва – домашній сальтисон.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рулька свиняча – 2.5 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • перець – половина ч.л.

Для варіння м’яса:

  • вода – 1.5 л;
  • перець духмяний – 3 шт;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цибуля – 1 шт;
  • перець чорний – 10 шт;
  • лист лавровий – 2 шт.

Відварюємо м’ясо у воді з усіма інгредієнтами протягом 3 – 4 годин. Варимо під кришкою на повільному вогні. За годину до закінчення додаємо цибулю.

Охолоджуємо м’ясо, обробляємо його на невеликі шматочки.

Пляшку пластикову обрізаємо – видаляємо шийку.

М’ясо змішуємо з перцем, пропущеним через прес часником, сіллю та іншими спеціями на ваш смак.

Трамбуємо м’ясо в пляшку дуже щільно.

Заливаємо трохи бульйоном, пару ополоників буде досить. Накриваємо плівкою.

Ставимо на ніч в холодильник.

Розрізаємо пляшку і викладаємо сальтисон на тарілку. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь