Холодець без желатину набагато смачніший! Простий рецепт від знайомого шеф-кухаря

Кулінарія

Я знаю, що багато господинь, щоб уникнути неприємної несподіванки у вигляді незастившого холодцю, додають желатин. Я так ніколи не роблю, просто варю м’ясо необхідний час і воно завжди застигає як потрібно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яловича нога, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • лист лавровий, 3 шт;
  • перець горошком, 5 – 10 шт;
  • сіль;
  • часник, 4 – 6 зубчиків.

Процес приготування

М’ясо добре промиваємо, рубаємо на шматки і заливаємо на ніч холодною водою.

Знову промиваємо ногу, наливаємо воду і ставимо на вогонь.

Порада: Головне запам’ятати – на 1 кг м’яса, має бути 2 л води.

Доводимо до кипіння, забираємо піну, зливаємо воду.

Заливаємо чистою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушимо близько 6 – 7 годин.

Через пару годин варіння, солимо небагато.

За півтори години до закінчення додаємо моркву і цибулю в шкірці, солимо, кидаємо лавровий лист і перець.

Коли м’ясо вже легко відстає від кісток, знімаємо з плити каструлю.

Виймаємо м’ясо, остуджуємо і розбираємо м’ясо на волокна розкладаємо по формах.

Часник пропускаємо через прес і додаємо в теплий бульйон.

Порада: додавання часнику в гарячий бульйон робить часник майже позбавленим смаку і холодець не матиме того смаку і аромату часнику, який повинен бути.

Заливаємо м’ясо бульйоном, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо до застигання в холодильник.

За бажанням, для краси, можна покласти кружечки моркви, свіжу зелень, посипати чорним перцем.

Оцените статью
Добавить комментарий